Dragana Pušica

@ Moje Grne

Rođena je pre 45 godina u Boru, gde i živi. Supruga, majka punoletnog i maloletnog deteta. Po zanimanju ženski frizer, ali u struci nikada nije radila, već uglavnom kao trgovac. Već pet godina nije u radnom odnosu, već je domaćica u pravom smislu te reči.

Kuvanje za nju ne predstavlja obavezu, već jedno veliko zadovoljstvo i ljubav. Blog “Moje Grne” u junu slavi svoj deseti, jubilarni rođendan.

Kako nije profesionalni kuvar, a ni nutricionista, kuva i isprobava recepte koji se prvenstveno sviđaju njenoj porodici, i to su uglavnom jela i specijaliteti sa podneblja biviše SFRJ. Jela koja nisu preterano skupa i koja za svoju izradu ne zahtevaju neke preterane, egzotične namirnice. Nije preterani ljubitelj stranih kuhinja i ne prati aktuelne trendove. Te činjenice “Moje Grne” ne sprečavaju da bude jedan od vodećih i “čitanijih” gastro blogova u regionu.

Za deset godina postojanja, blog je imao preko 5 miliona jedinstvenih posetilaca, i pregledano je preko 23 miliona stranica. Na blogu je do sad objavljeno preko 2.500 članaka, a sve recepte, osim u kategoriji “Gosti kuvaju za vas”, je sama skuvala, isprobala i fotografisala.

Ono što blog izdvaja je i to da novi recept/post objavljuje godinama standardno, svakog drugog dana, a u poslednje vreme i svakog dana.

U Novom Sadu, 2011. godine, upravo na konferenciji BlogOpen, dobila je nagradu za najbolji stručni blog. Često je bila gost i panelista raznoraznih manifestacija i konferencija, kao što su npr. BlogOpen, Blogomanija, FoodTalk, WebDan, JamieGastroDay… A često je gost i naših poznatih gastro časopisa.